נשים

פאה נכרית

  • א' אב התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה, ברצוני לדעת דווקא בזמן כל כך מהותי רגע לפני ביאת משיח וכל התהפוכות בארץ ובעולם: אומרים שבזכות נשים צדקניות נגאלנו ממצרים ובזכות נשים צדקניות נגאל, מדוע אין הרבנים מגנים בפומבי את נושא הפאות והלבוש הפרוץ בקרב דתיות? מדוע אין זעקת שבר גדולה של הרבנים לכל הרבנים במגזרי העדות השונות לגנות בתוקף רב את נושא הפאות? הרי הכל תלוי בנו ועד מתי השתיקה? תודה רבה שנזכה כולנו לישועה גדולה ולביאת המשיח במהרה

תשובה

שלום וברכה

וכי למה ימחו הרבנים בדבר שמותר לפי הרבה דיעות. האוסרים אכן מוחים וזכורים לנו דברי מרן שהיה מוחה ומתריע על כך בכל תוקף בכל עת. והמתירים אינם רואים כל צורך למחות.

ברור לכל הדיעות שפיאה לא צנועה אסורה בהחלט ועל זה בוודאי יש למחות ולהתריע.

בברכה,

בנימין