נשים

קיום יחסים עם אשתו כשהיא טהורה

  • כ"ט תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה שמציקה לי: מדוע כשאדם מקיים יחסים עם אשתו כשהיא טהורה, גם אז יש הגבלות ולא הכול מותר? מדוע לא נותנים לאדם ליהנות בצורה המקסימלית? הרי ממילא התאפקו בני הזוג בימי הנידה, אז מדוע לאחר שהתאפקו וכעת מקיימים את היחסים בטהרה מגבילים אותם? ושמעתי מפי רב שאמר שכל מה שיעשה אדם עם אשתו כשהיא טהורה עדיף מאשר מבט אחד שהוא מסתכל על אישה אחרת (לצורך הנאה, כמובן). האם זה נכון? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. המאמר שאת כותבת בשם הרב הוא נכון מאוד אולם הוא מיועד בעיקרו להסביר עד כמה חמורה ההסתכלות ואל כדילהקל על מה שאוסר.

אולם בכל זאת אשמח מאוד לענות לך על כל מה שאת חושבת שזה אסור שלא הכל באמת אסור ואשמח לענות על כל שאלה בעניין באופן פרטי.

בהצלחה,