חברה והשקפה

מה היא תורת החסידות

  • כ"ד תמוז התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה זה זרם החסידות? אני יודעת שיש כל מיני חסידויות- ברסלב, חב"ד.. אבל מה זה חסידות באופן כללי? תודה!

תשובה

שלום וברכה

תורת החסידות ארוכה מארץ מידתה, ולא נוכל להאריך יתר על המידה במסגרת זו.

אכתוב בקצרה: החסידות -מלבד קיום כל המצוות במסירות נפש, וביראת שמים טהורה הוסיפו על עצמם לנהוג בכל דבר לפנים משורת הדין, לעבוד את ה` בהתחדשות ובשמחה, ולקיים את המצות בהכנה ראויה, ולא לעשות מצות כמצות אנשים מלומדה.

החסידות משקיעה את מרצה לעשות את מצות ה` בשמחה ובהתלהבות ובשים לב, החסידות מלהיבה את האדם לעבודת בוראו, ונותנת לו את הכוחות ואת הרעיונות איך לעבוד את ה` במסירות נפש, ומלמדת אותו את דרך ההתגברות על הירידות, והגישה הנכונה לחיי האדם.

החסידות מלמדת את האדם להוקיר את עבודת ה' ואת מצוותיו ולא להתייאש כלל.

החסידות העלתה על נס את ההתדבקות לרב מורה דרה דרך המורה את דרך ה'.

החסידות העלתה על נס את ההתגדות בקבוצות לעבוד את ה' דבר שיש בו תועלת רוחנית וגשמית גם יחד.

החסידות העלתה על נס את האמונה הפשוטה התמימה והטהורה וקבעה כל הידוי הוא פנינה יקרה בכתר ה' אף אם לא זכה להיות למדן גדול.

החסידות העלתה על נס את עבודת התפילה.

נסתפק בזה לעת עתה.