שבת

האם מותר לי לעבוד במקום עבודה שעובד ביום שבת?

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב מאחר ואני אישה דתיה ברוך השם רציתי לשאול את כבודו . האם מותר לי לעבוד במקום עבודה שעובד ביום שבת. כמו למשל סופר פארם אני לא יעבוד בשבת כמובן האם זה מותר.

תשובה

לכבוד השואלת,

לפי מה שזכיתי לברר, אין את עושה איסור לעבוד באותן מקומות כאשר תפקידך אינו קשור לניהול ענינים הנפעלים שם בשבת.

אולם אם ידוע לך באיזשהו שלב, שקיום תפקידך גורם ומאפשר למנהלי העבודה לעבוד בשבת (וכגון אם יש לך תפקיד שעל ידו את  "מעמידה את החברה על הרגליים"), אז תצטרכי לפרוש מכיוון שאת נעשית סיבה לאפשר את החילול שבת.

אבל אם את רק עובדת שמה באמצע השבוע, ואין תפקידך באופן אישי או באופן ישיר משפיע על תפקוד החברה, ואין ביכולתך להוכיח או להשפיע על אותם מנהלים להפסיק את פעולתם בשבת, אז שוב אין שום איסור עליך של "לפני עיוור" או "מסייע לידי עוברי עבירה", מכיוון שאין מציאותך בחברה משפיע בשום צד על מה שהחליטו מנהלי החברה לעשות מצד עצמם ביום השבת.

בברכה,

 רב נחום