שאל את הרב - כללי

מה לעשות עם ביתי שהיא לא בהאולם יום-יומי?

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

ביתי הייתה בבית דספר של חב"ד - אנחנו היינו עולים והמנהלת יצרה סיפורים עלינו לשון האע והיא נצנה לביתי הרגשה לא טובה. היא היום בת 20 שנה והיא רוצה ללמות מחשבים. אין לי הגנה לזה. הבעיה שהיא תקוע במשחקים במחשבים וכל דקה שהיא מתעוררת שאין לה בחינות או לימודים היא במשחקים. אי אפשר לדבר איתה, יש חברה 1 שהיא בודדת רוב הזמן. היא סיפרה לאישה שאני עזבה אותה לפני 10 שנים - לא נכון. היא היתה חברהשל נערה בבנין והאם סיפרה לה להיות שם והיא סרבה להיות בבית או לצאת עם המשפחה. אין יחסים טובים בינה ובעלי (הוא לא האב, ניצול שואה) ואני לא יודעת איך להתקדם איתה. תודה לדעתך

תשובה

לכבוד השואלת,

קשה לשמוע על מצב זו.

הייתי רוצה לעזור, ואם תשלחי שוב את השם העברי של בתך עם שם שלך בעברית (שם ראשון) נוכל למסור את זה לתפלה בל"נ.

קשה ליעץ למעשה מכיוון שאני לא מכיר את המצב מקרוב.

לכן איעץ שתשתדלי למצוא איזה רב שקרוב לשכונתך, ולערוך אתו מפגש היכרות, כך שהוא יוכל אחר כך לעזור ולהדריך אותך ואת בתך מקרוב.

בברכה לסייעתא דשמיא ושיוכל המצב להפוך לטובה,

רב נחום