נשים

חצאיות ג'ינס ארוכות

  • י"ז תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. לפי מה שהבנתי כל עוד אני לובשת חצאיות ארוכות שמכסות את הקרסול אני לא חייבת בלבישת גרביים. 1. אם כך האם מותר לי ללכת עם סנדלים המגלים את האצבעות ואת רוב כף הרגל בעת לבישת החצאיות הנ"ל? 2. האם הדבר תקף גם לגבי חצאיות ג'ינס המכסות את הקרסול (או שהבד שלהם נראה כמו ג'ינס)? 3. כמה דינרים בגרביונים אני אמורה ללבוש כנערה ספרדיה (קראתי שיש הבדלים במנהגי העדות)? תודה רבה וסליחה על האריכות

תשובה

שלום וברכה

1. מעיקר הדין מותר במקומות שרגילים כך, ללכת בחצאית ארוכה המכסה את הקרסול גם ללא גרביים.

2. אין הבדל.

3. לא קשור למנהגי העדות. העיקר שהעור לא ייראה מתחת הגרביים. על כן יש הבדל בין גרביים כהות ככחול שחור ששם נראה לי שמספיק 20 דנייר ואילו בגרביונים בהירים יש צורך ב60 דנייר וגם תלוי כמובן בצבע העור.