חברה והשקפה

פחד מביקורת

  • ט"ז תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ב"ה יש לי חיים טובים,בעל מתוק וילדה מקסימה ועוד אחד בדרך (חודש תשיעי). העניין הוא שאני חווה הרבה פעמים מתוך עצמי התעוררות של פחד ממה יאמר בעלי והסובבים אותי ובעקבות כך נמנעת מראש מלדבר, פשוט חוסמת את עצמי.זה פחד שברובו דמיוני אך גם יש בו מציאות שכן בעלי מאד מהר יכול לבקר אותי,לכעוס ולהיות חסר סבלנות על התנהגות שלי שלא נראית לו וזאת במקום לומר לי מה הפריע לו. אני יודעת שזה מאת השם לתיקוני ולטובתי ושלוקח זמן לשנות טבע ובעזרתו יתברך זה גם משתפר מפעם.. אשמח לשמוע עצה להתחזק בעצמי ומקומי ולא להסתתר אפילו שאקבל תגובות שאינן נעימות לי כי אז אני מחסירה מהקשר הזוגי והקשר עם הסובבים. תודה,בשורות טובות,לירוו

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לפנות לעזרה מקצועית שתסייע לך להתגבר על הפחד הזה.

זה לא יהי הנכון מצידי לתת לך רעיון קטן שלא יעזור באמת לחיזוק בטחונך העצמי, כי מדובר בצורך בעבודה עצמית רצינית לחיזוק הביטחון העצמי שלך. כאשר תלמדי לחזק את ביטוחנך העצמי ואת האימון העצמי שלך בעצמך תוכלי גם לא לחשוש שמא תהיה ביקורת וגם כאשר תהיה ביוקרת באמת, היא לא ממש תשפיע עלייך בעז"ה.