שאל את הרב - כללי

האם לחכות חמישה ימים?

  • ט"ו תמוז התשע"ד

שאלה

שלום אני מניקה הנקה מלאה וכרגע איני מקבלת מחזור, יש לי התקן תוך רחמי (טבעת) ומידי פעם ההתקן עושה לי כתמי דם רציתי לדעת אם אני יכולה לחכות שהכתמים יפסקו גם אם לא מלאו חמישה ימים ואז לעשות בדיקה ו"מוך דחוק" או שעליי לחכות חמישה ימים מלאים ורק אז לעשות את הבדיקה?

תשובה

שלום וברכה

א. יש לדעת שלא כל כתם מטמא כגון אם הוא קטן מקוטר של מטבע של שקל הוא לא מטמא. אם הכתם הוא על בגד צבעוני הוא לא מטמא ועל כן ראוי ללכת בימים אלו בבגד צבעוני.

אם הכתם לא אדום לגמרי יש להראותו לרב, לפעמים הוא כשר.

ולעניין שאלתך, לאחר שהחלטנו שהכתם אכן מטמא בוודאות, בשעת הצורך , יכולות בנות ספרד לשטוף היטיב את הנרתיק במים חמים ולהפסיק בטהרה מיד. בנות אשכנז ימתינו בכל מקרה חמישה ימים לפני הפסק טהרה.