שאל את הרב - כללי

אמונה בביאת משיח

  • י"ג תמוז התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני רוצה לשאול בנושא אמונה בביאת משיח שיביא לשלמות העולם ולשלום העולם. חלק מעקרונות היהדות (אם אני מבין נכון) מלמדות אותנו על גלגול נשמות ושאנו באים לכאן שוב ושוב במטרה ללמוד להתפתח והגיע לרמת תיקון רצויה. כמו כן, שיש 8 עולמות ואנו עולם התחתון - עולם עשיה. השאלה שלי: האם עקרון המשיחות לא נוגדת אמונה ועקרונות של גלגול נשמות והתפתחות והתעלות בעולמות, מסע גלגולים ועולמות במטרה להגיע להתנסות התפתחות ולהתקרב לה'. כי אם העולם הזה הוא כאחד השלבים במסע שלנו וכאחד התחנות במסע שלנו - אז הוא אמור להישאר ככזה. ולא אמור לבוא שום משיח ולשנות עולם הזה - כי הוא בעצם מושלם גם עכשיו - כמדרגה ותחנה התחלתית בדרך למסע מאתגר ומפרך. אשמח לשמוע דעתך. בתודה ובברכה, ישראל.

תשובה

שלום וברכה

אין בכך כל סתירה וכדלהלן

ימות המשיח הם סוף ימי תיקון העולם הזה וסוף להכנת נשמות ישראל למעבר לעולם אחר - העולם הבא שהוא למעשה הדרגה הגבוהה ביותר שאנו אמורים להגיע איליה לאחר ימות המשיח, בעולם הבא נהיה יחד עם בורא עולם ואל יהיה יותר ניסיונות ועבודה, לא עוד עולם העשיה אלא עולם התענוג והשכר הנצחי שעין לא ראתה אלוקים זולתיך.