אמונה

כיפת ברזל ואמונה בה'

  • י"א תמוז התשע"ד

שאלה

הכל הרי מלמעלה איך קודם שהיה כיפת ברזל נפגעו יותר הרי כל טיל יש כתובת מה הועיל הכיפת הברזל האם עכשיו יש יותר רחמים?

תשובה

לכבוד השואל,

לפי הבנתי, ואם הבנתי נכון את שאלתך,  אין ענין כפת הברזל תלוי במציאות רוחנית אלא היא בבחינה של השתדלות גשמית וכמו כל שאר השתדלויות גשמיות התלויות בבחירת האדם.

ולכן נראה לי שאין לשאול בקשר לזה האם השמירה הזו נגד הטיל "שיש לו כתובת" נגזר מן השמים, וכמו שאין לשאול על ההמצאה של אזעקה ביתית או מצלמות אבטחה - "הרי ישנו כעת שמירה גדולה יותר נגד הגנבים, האם זה משום מציאות רוחני?".

ובכל זאת, נכונים דבריך, שזה שנתן הקב"ה לבני אדם את השכל, בינה ודעת כדי להמציא, לבנות ולהפעיל את "כיפת

הברזל" בימינו, זה נעשה ונתגלה בזמנינו על ידי רחמים גדולים של הקב "ה עלינו.

בברכה

רב נחום