נשים

מי היתה קמחית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. מה הסיפור האמיתי של קמחית? תמיד ידעתי שזכתה ל7 בנים כהנים גדולים בזכות שלא ראו קורות ביתה שערות ראשה אך לאחרונה נאמר לי שזכתה לכך כיון שעשתה כל מה שבעלה רצה (בינו לבינה) אם כן מה הסיפור האמיתי? היכן מובא ומה הפשט בכך שכולם היו כהנים גדולים בחייה??

תשובה

שלום וברכה

אבות דר' נתן פל"ה
ראוה חכמים ואמרו מה זכות היה בידך ואמרה מעולם לא ראו קורות ביתי שערות ראשי. וכם מוזכר בגמרא יומא ובירושלמי ועוד.

ואם כי בגמרא יומא אמרו שנשים אחרות שעשו כך לא זכו לכך כבר כתב הבן איש חי בספרו שהנשים האחרות עשו זאת שלא לשם שמיים ולכך לא זכו לבנים כאלו ואילו מי שעושה כך לשם שמיים זוכה לבנים צדיקים.