חברה והשקפה

מתי וכיצד יבוא המשיח ואיך להיות ראויים לקבלו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן. אני יהודי חוזר בתשובה וכמו כל יהודי מאמין אני מחכה למשיח. היום שמעתי הרצאה שלך בה אמרת שבכדי שיבוא המשיח הדור צריך להיות מוכן וראוי. הבעיה, כבוד הרב, שבכל דור ודור אנו הולכים ומדרדרים. אדם לאדם זאב. יהודים הורגים יהודים, שנאת חינם בכל מקום. התאוה הקנאה והכבוד השתלטו עלינו והכסף הפך לקדוש. אנשים היום מאמינים בכסף יותר משמאמינים באלוקים. איך הדבר ???

תשובה

שלום וברכה

מצד אחד אכן יש יהודים שלדאבונינו הולכים ומתדרדרים מדחי אל דחי רחמנא ליצלן, ה' יחזירם בתשובה שלימה.

הדור שלנו הוא הדור האחרון שלפני הגאולה ומבואר בספרים שכל אחד ואחד מבני ישראל יגיע לבירור הסופי אם הוא יזכה לחיי המשיח כאשר הוא עצמו יהיה כולו זכאי או שיהיה חלילה להיפך האדם ייה כולו חייב וירד לשאול ואבדון. זהו כוונת חכמים אין בן דוד בא אלא בדור שכולו חייב או כולו זכאי והכוונה היא שכל אדם ואדם בפני עצמו יהיה או כולו חייב או כולו זכאי.