מהו דין נטילת תרופות בשבת ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו הציתי לשאול כמה שאלות: 1. איך עושים נטילת ידים בבוקר ונטילת ידים על הלחם? 2. אם כבר עשיתי קידוש או הבדלה ויש אדם של יודע לעשות אני יוכל לעשות פעמים כדי לזכות אותו? 3.קריאת שמע שעל המיטה אפשרי לעשות גם אחרי חצות הלילה? 4. האם מותר לקראו תהילים בבית העלמין? 5. מה הדין לגבי תרופות כי אף פעם אין סוג של הכשר עליהם והאם מותר לקחת תרופות וכדורים בשבת? 6. מה האם מותר להשתמש בשמן שניקנה מגוי?

תשובה

שלום וברכה

1. נטילת ידים שלש בוקר עושים עם כלי מיד עם הקימה בבוקר שלושה פעמים לסירוגין ימין ולאחר מכך שמאל. נטילת ידיים לאכילה נוטלים שתי פעמים על כל יד בזה אחר זה. יש מנהגים נוספים.

2. כן.

3. כן.

4. כן.

5. תרופות שאין בהם טעם, או שטעמם מר, מותרות ללא כשרות.

בעניין שבת, יש לשאול בכל מקרה לגופו.

6. מותר.