זוגיות

האם בעלת תשובה היא סוג ב'?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אומרים שבמקום בו בעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד. אני חוזרת בתשובה מזה כמה חודשים (באה מבית דתי לאומי לשעבר) ובעבר היה לי חבר ולצערי אני איני שמורה. עכשיו, לפני שאני מתחילה את עניין השידוכים, אני מתחילה להבין ולגלות את השקפת הכלל על העניין, שבנות שאינן שמורות הן בעצם נחשבות "סוג 2" בתור אחת שמשתדלת ללכת עם ה´ עד הסוף ורוצה להינשא לבעל בחור ירא שמים ולומד תורה, אני תוהה לעצמי מדוע זה ככה, האם זה רק מה שחשוב בבחורה שבגלל זה כל כך הרבה בנות מבוטלות בהינף יד?? זה ממש שובר את רוחי. רציתי לדעת מהי דעת התורה בעניין, והאם באמת בעיני בחורי ישיבה אני נחשבת כ"סוג 2" בגלל עברי?

תשובה

שלום וברכה

את תהיי סוג 2 ו3 אצל כל מי שאינו בן זוגך. אולם אצל בן זוגך האמיתי את תהיי סוג א' א' והוא יבין שאת מיוחדת ביראת שמיים ואין כל פגם בחטאי העבר, שכבר שבת בתשובה עליהם ואת יותר מצדיקה גמורה שלא חטאה מעולם וכו'.

הקב"ה מזווג זיווגים ומי שאינו בן זוגך הקב"ה שולח לו מחשבות לשלול אותך וככל הנראה זה אחד מהתירוצים של אלו שאינם בני זוגך.

אל תדאגי כלל. בטוחני ללא ספק שתזכי בוודאי לזיווג הגון ירא שמיים וצדיק בעל מידות טובות כראוי לך.