שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי נסיון אברהם אבינו

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול שאלה לגבי נסיונותיו של אברהם אבינו... אברהם אבינו התנסה בשני נסיונות שלכעורה היו אותו דבר ..... בפרעה ואבימלך מלך גרר... בשניהם לקחו את אישתו של אברהם אבינו ... אז נכון שזה בשני אנשים שונים אך הנסיון היה אותו ניסיון... מדוע היה אברהם צריך להתנסות פעמים באותו ניסיון ?.

תשובה

שלום וברכה

עיקר הניסיון היה אכן כאשר הדבר קורה שוב האם הוא לא ירטון וישאל מדוע זה קורה לי שוב? כבר עשיתי אתזה והצלחתי למה שוב פעם. דברים אלו אמרוים להרתיח אנשים רגילים וכאן אברהם אפילו לא הרהר על בורא עולם למה ומדוע אלא קיבל הכל בתמימות.