נשים

כיצד לחשב את ימי הפרישה לנידה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אינני יודעת ממתי לחשב את ימי הפרישה שלי. האם מהפעם שבה ראיתי רק קצת דם לאחר מאמץ בשירותים או מיומיים לאחר מכן שבו התחיל המחזור? ( יש לציין כי קורה לי הרבה שהמחזור מתחיל לי ממאמץ בשירותים, מפסיק ליומיים ואז מתחיל שוב)

תשובה

שלום וברכה

אם לאחר השירותים את רואה כתם בלבד ועברו יותר מ24 שעות בין הכתם למחזור, את מחשבת רק מהמחזור עצמו.

אם מדובר בראייה של ממש את מתחילה לספור מתחילת הראייה.