נשים

פיאות לבנות ספרד – אסור או מותר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אתם רושמים שיש התר ללכת עם פאות אבל ההלכה לפי מה שלמדתי זה לא עם כל פאה ולא לכל עדה הפאה צריכה להיות כמו ליפה ועד אורך מסויים עד הסנטר אם אני לא טועה.. ואם כך איך יש בערוץ נשים שיש להן פאות ארוכות זה לא נותן דוגמא לא טובה לחוזרים בתשובה? רוב הרבנים יוצאים נגד זה ובכל זאת אם יש טועים או מחליטים לעצמם למה שיראו בטלוויזיה כאילו זה בסדר?? אני חוזרת בתשובה כחצי שנה וזה ממש מקומם ולא רק אותי אשמח לקבל תשובה בנושא ואם אפשר לא להפנות אותי להרצאה או שאלה דומה תודה, נטלי

תשובה

שלום וברכה

אנו כותבים שבנות אשכנז יכולות להקל וללכת עם פיאה, כך הוא הדין ואיננו מתכוונים חלילה לסלף את ההלכה.

ברור שגם לבני אשכנז ראוי להחמיר וללכת עם כיסוי ראש רגיל ולא עם פיאה, אבל כל הרוצה לסמוך על עיקר הדין, אין מוחין בידה ואין בה כל פסול כלל.

ברור שפיאה שהיא לא צנועה לפי גדרי ההלכה אסורה בלבישה.

בהצלחה,