תורה ומדע

תפישת הזמן בראי היהדות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי תפיסת הזמן ביהדות האם הזמן הינו מימד ממשי? או הינו נגזרת של התודעה? או אולי אופציה שלישית?

תשובה

בס"ד
שלום וברכה,
הזמן הוא חומרי, ולכן גם הזמן נברא על ידי אלוקים.
זו גם דעת הפיזיקה המודרנית, שאכן הבינה כי הזמן הוא במה שעליה קורים האירועים של החומר, בלי תנועה של חומר לא קיים זמן, ולכן הזמן הוא למעשה ממשי מאוד. מהירות הזמן היא מהירות האור. התודעה שלנו נמצאת בתוך הזמן ומבינה את הזמן כמו שהעיניים מסוגלות לקלוט את קרני האור ולהבין עצמים.

בברכה,

דניאל בלס