שבת

טלטול בשבת בפולין ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני עומדת לנסוע למסע לפולין אי"ה, ורציתי לשאול מספר שאלות: הבנתי שיש ערים בעולם בהן יש עירוב חצרות. האם ורשה נכללת בהן? אם לא מה עליי לעשות עם מטריה- איני יודעת מה יהיה מזג האוויר, מעיל- הבנתי שמזג האוויר שם הפכפך לכן יתכן ואצטרך לשאת את המעיל בידי בחלק מהזמן, מסמכים כמו דרכון שמחייבים אותנו לשאת בכל עת, פלאפון וכסף ששניהם שייכים להוריי כך שאני חשה מחויבות לשמור עליהם וחוששת להשאירם במלון או באוטובוס, מזון ושתייה למשך יום של סיור? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בורשה אין עירוב ואסור לטלטל כלום. תצטיידי עם מעיל טוב שיש לו כובע לגשם.

אף אם יהיה פחות קר אל תורידי את המעיל

בעניין הדרכון ניתן להגיע להסדר שלא תצטרכי לטלטל את הדרכון.

פלאפון וכסף תפקידי בכספת של החדר או של בית המלון והדבר מובטח לחלוטין.

היי בברכה,