שאל את הרב - כללי

מלאכים בבראשית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בפרשת בראשית, הרי בורא עולם "מתייעץ" עם המלאכים לקראת בריאת האדם. אם כך - האם הוא ברא את המלאכים לפניו? וכיצד אין אזכור לזה? איך? למה? תודה תודה מיכל

תשובה

שלום וברכה

המלאכים נבראו ביום השני.

הדבר מרומז בפסוק בראשית פרק א פסוק ה

וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה וַיְהִי עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד:

ופירש רש"י

 יום אחד - לפי סדר [לשון] הפרשה היה לו לכתוב יום ראשון, כמו שכתוב בשאר הימים שני, שלישי, רביעי. למה כתב אחד, לפי שהיה הקב"ה יחיד בעולמו שלא נבראו המלאכים עד יום שני, כך מפורש בבראשית רבה.