נשים

כיסוי ראש לנשים נשואות בבית כנסת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, במקום מגוריי מתכנסות נשות השכונה לקריאת תהילים בבית הכנסת בימי שבת. חלק מהנשים שמגיעות לביה"כ נשואות ולא שמות כסוי ראש. האם יש בעיה הלכתית בכך שהן קוראות תהילים בבי"כ ללא כיסוי ראש? תודה

תשובה

שלום וברכה

ברור שראוי מאוד לכסות את הראש לפחות בעת הכניסה לבית ה'. אבל אם הם לא רוצות לשמוע ויש לחשוש שהם יתרחקו באם ידרשו מהם כיסוי ראש, אין לכפות את כיסוי הראש.

אציע לעשות פרסומת גדולה על החשיבות של כיסוי הראש בבית הכנסת כגון כבדי את ה' כסי את ראשך ועוד ועוד ולהניח שם כיסויי ראש ובעז"ה רוב רובם של הנשים בוודאי ישמעו ויכסו את ראשם.