שאל את הרב - כללי

שאלה בנוגע להכנסת אורחים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, לפעמים באים אלינו להתארח בביתנו חברים לשבת או לחג וילדיהם משחיתים את הבית ומתנהגים בצורה פרועה, ההורים לא ממש מעירים כי הם כנראה לא רוצים להרוס את הקשר שלהם עם ילדהם הרכים אבל אני כמארחת מוצאת את עצמי במתח עצום וחרדה מה יהיה הנזק הבא, זה מעיק עליי ועל רצוני לארח אותם בבתינו וזה מעיב על החברות מה מבחינת ההלכה עושים במצב כזה חוץ מלהתרחק מהחברים הללו מה שכרגע לא נראה כאפשרות מציאותית. הם חברים ממש קרובים. כבוד הרב אודה לתשובתך ותודה רבה על האפשרות יישר כח.

תשובה

שלום וברכה

יש להעיר להם לפני שהם מוזמנים שוב, שאת לא סובלת את ההתנהגות הזו ואת דורשת שהם ישמרו על הילדים שלהם.

אין דבר יותר טוב מלדבר ולהעלות את הבעיה וללבנם.