תפילה וברכות

העברת שכר לימוד התורה למישהו אחר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אוכל להגיד לפני לימוד תורה ששכר לימוד ה´ יילך למישהו אחר? והאם אוכל להגיד שאני יקבל את השכר של מצווה זו בעולם הזה ולא בעולם הבא?

תשובה

שלום וברכה

אין לעשות כך. מותר לומר שאתה לומד גם להצלחת האחר. לימוד תורה הוא מהדברים שאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לעולם הבא כך שאין צורך לוותר על השכר לעולם הבא.

יש כאן מקום להרחיב כדי להבין שהדבר כשלעצמו של ויתור השכר לעולם הבא לא משתלם ולא נכון אבל עקב העומס במערכת אסתפק במה שכתבתי כעת.