חברה והשקפה

האם הסבל אכן מכפר על חטאים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אומרים שסבל כלשהו שאדם עובר בעולם הזה הוא כדי לנקות אותו מחטאיו ושיגיע לעולם הבא עם כמה שפחות חטאים. אם כן, הטריד אותי הדבר והביא אותי להתלבטות: האם להתפלל לה´ שירפא אותי מאיזה חולי שיש לי או להניח לזה להסתיים לבד וכך אגיע עם פחות חטאים לעולם הבא שכן ברור שזה דבר יותר עדיף.אם כן מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

מבואר בספרים הקדושים שעצם הכרת האדם שהיסורים באו למרק את עוונתיו והוא מתפלל לבורא עולם באמת מכל הלב שיזכה לתשובה שלימה ושה' יסיר ממנו את היסורים, הרי בכך נסלח לו עוונו ואינו צריך יותר ליסורים.