חברה והשקפה

דין אישה שבגדה בבעלה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, הבנתי (1) שיש שלושה עבירות חמורות בתורה שכל התורה כולה נדחית בהם. (2) אין דבר העמוד בפני התשובה. השאלה שלי היא כזאת,  אם למשל יהודי רצח מישהו, כל רגע שהוא חי אחרי החטא מה הוא נחשב? ( האם זה כמו שאישה בוגדת בבעלה וכל רגע שהיא איתו היא אסורה עליו וחוטאת- ככה גם מי שעבר על עבירה של יהרג בלא יעבור - והמשיך לחיות , חוטא??) זה לא מסתדר לי כל כך , כי מצד אחד השם מעדיף שהבן אדם ימות ואותו אדם העדיף את החיים ולא עמד בנסיון ורצח, אז איך זה מסתדר? וגם איך זה שהתשובה מכפרת על זה? האם גם כאשר האישה בגדה בבעלה היא יכולה לעשות תשובה ולהמשיך להיות איתו?

תשובה

שלום וברכה

על כל חטא מועילה תשובה אמיתית ושלימה המכפרת על הכל הכל הכל אין דבר העומד בפני התשובה. כאשר האדם שב בתשובה אמיתית לא יזכר לו חטאו כלל. בוודאי שרוצח ששב בתשובה שלימה, אינו חייב מיתה וחיה יחיה!

אולם אישה האסורה על בעלה עקב בגידה לא תותר אף לאחר התשובה, ומתנאי התשובה שלה היא לעזוב את בעלה אשר בגדה בו.

ראוי לדעת במקרה שאין עדים על הבגידה, אין הבעל צריך להאמין לה ובעלה מותר להמשיך ולחיות איתה כי איננו מחוייבים להאמין שהיא אכן בגדה בבעלה.

אם יש עדיין ספיקות נא לשאול שוב.