תפילה וברכות

האם נשים צריכות לעשות תיקון חצות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ברוך השם בזמן האחרון יותר התחזקתי ולקחתי על עצמי בלי נדר לקרוא קריאת שמע ואתמול בלילה יצא לי אחרי חצות לעיין בתיקון חצות והרגשתי צורך לקרוא את תיקון לאה בגלל שאנו בעשרת ימי תשובה. אך היום במקרה נכנסתי לאתר קודש שבו היה כתוב שאסור לנשים לקרוא תיקון חצות? האם זה נכון? ומה אם קראתי פעם ראשונה בתום לב ומתוך כוונה?

תשובה

שלום וברכה

על העבר לא קרה כלום. אבל לעתיד אכן אין עניין לנשים לקורא תיקון חצות.