שבת

הדלקת נרות שבת וחג

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! תמיד חשבתי וראיתי שמדליקים נרות שבת ואז מכסים העיניים ומברכים ועכשו ראיתי בסידור שיש לברך לפני ההדלקה-אז איך עניין כסוי העיניים? 2.האם אסור לי לברך על הדלקת הנרות יחד עם אימי בחדר האוכל ואם אני רוצה לברך עליי להדליק בחדר אחר? 3.קראתי שיש להדליק נרות ביום השני של ראש השנה ע"י העברת אש-איך בדיוק-אם אני לוקחת גפרור ומציתה אותה דרך אש דלוקה-זה מותר? שאלה אחרונה:האם מותר לחתוך ירק ונייר עטיפה של אוכל שאני אוכלת בשבת וכן שקית שוקו? בתודה

תשובה

שלום וברכה

בנות ספרד מברכות את ברכת הנרות לפני ההדלקה, ואם רווקה מתגוררת בבית אימה לא תברך כלל על הנרות.

בנות אשכנז מברכות לאחר ההדלקה, ומכסות את העיניים בשעת הברכה. ויש גם מקום לסמוך ולברך אף לרווקה בבית הוריה.

3. נכון בהחלט, הבנת כראוי.

4. מותר לקרוע עטיפות וכדו', כדי להוציא את האוכל שבתוכן.