אמונה

כיצד יכול אדם לדעת שתשובתו התקבלה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אדם שמתחזק לאט לאט ומתחיל לשמור מצוות, ואף לחזור בתשובה, כיצד יכול לדעת באיזה סימנים כי הוא בכיוון הנכון, כי חזרתו מתקבלת.

תשובה

בס"ד
שלום לך רפאל !
תמיד כדאי להיות בקשר מתמיד עם רב. בקשר לשאלתך איך אדם יודע שחזרתו התקבלה ? אנו צריכים להתנהג ע"פ מה שכתוב בתורה ואין לנו לחשוש שמא התשובה לא תתקבל. ישנם הרבה מאד מאמרי חז"ל המוכיחים בבירור שמי שחוזר בתשובה באמת תשובתו מתקבלת.
חזק ואמץ
בהצלחה

מנחם מנדל