אמונה

האם המלאך גבריאל התגלה למוחמד ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד. שלום רב כבוד הרב. יש לי 2 שאלות כבר הרבה זמן, אשמח אם תשיב לי עליהן. 1) אומרים שההוכחה לכך שיציאת מצרים נכונה וכן יתר המאורעות, הם לפי החגים שאנו חוגגים כל שנה מחדש ועוברים מאב לבן ולא משתנים כבר אלפי שנים. השאלה שלי היא: הרי כנ"ל אצל הנוצרים והמוסלמים. גם הם חוזרים על אותם חגים ומנהגים כל שנה מחדש.. אז איך זה שאצלם ההיסטוריה לא נכונה? 2) אומרים שכשחוזרים בתשובה, כל העבירות הופכות לזכויות. אז למה צריך לתקן? למשל גזל- אם גזלתי משהו בעברי, כרגע זה אמור להפוך לזכות. אז למה להשיב את הגזל/ לעשות תשובה? מודה לך מאוד ומצפה בקוצר רוח לתשובות. שנה טובה וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה

1. ההיסטוריה שלהם נכונה. הם מספרים שישו אמר שהוא הנביא וזה אכן אמת ישו אמר שהוא נביא או א-ל. כנ"ל מוחמד סיפר שבמערה התגלה גבריאל המלאך, זה אכן אמת מוחמד סיפר באמת שגבריאל המלאך התגלה איליו.

אבל אין לנו כל הוכחה שדברי מוחמד או ישו יש בהם מן האמת, מוחמד לא הוכיח את דבריו אלא כפה את דבריו מכח הזרוע. . בדברים שבין אדם לחבירו חלק מהתשובה היא להחזיר את הגזל. ללאההחזרה אין תשובה ומכיוון שאין תשובה החטא לא מתהפך לזכות.