נשים

חיזוק בעניין שמירת הטהרה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,במידה ואיש ואישה מנסים לשמור על טהרת המשפחה וכל פעם לא עולה בידם האישה צריכה בכל זאת ללכת לטבול? איך שומרים 14 ימים ?!ואם יש איזה טריק או משהו שיעזור לשמור אשמח לדעת!! תודה והמשך יום טוב

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להשתדל לשמור את טהרת המשפחה בזכות רצונך הטוב ה' יעזור בוודאי שתזכו לשמור את הטהרה לגמרי .

ראשית אין חובה להמתין 14 יום הדבר תלוי באורך המחזור. אם המחזור שלך מסתיים תוך ארבע ימים {אם אצת  ספרדיה} או חמישה ימים {אם את אשכנזיה} את כבר יכולה לעשות הפס טהרה ביום הרביעי/החמישי ולספור עוד שבעה נקיים וכך את טובלת לאחר 11/12 יום.

ב. הדרך לשמור שלא להיכשל בימי הנידה היא באמצעות שמירת ההרחקות שנתנו לנו חכמים  - דברים של קירבה שאנו נמנעים מהם בימי הנידה מתחילת המחזור ועד לטבילה וכאשר שומרים את כל ההרחקות אין נופלים בעז"ה בעוון החמור של הנידה.

הלכות ההרחקה יובאו בסוף התשובה.

ג. במקרה של כישלון חלילה בימי שבעה נקיים. אם נכשלים באחד מימי הנקיים יש לעשות כדלהלן לשטוף באותו יום היטיב היטיב את הנרתיק במים חמים מכל שיירי הזרע של הבעל ולאחר מכן יש להוסיף יום אחד לספירת השבעה נקיים. אם שטפו את הנרתיק רק למחרת יש להוסיף יומיים ולאחר מכ לטבול.

בכל מקרה אין ללכת בעצת היצר ולומר שאם נפלתם פעם אחת בקיום יחסים בימי הנידה ניתן כבר חלילה לקיים יחסים שוב ללא טבילה, חלילה לומר כן, אף אם נכשלים פעם אחת אין זו סיבה להמשיך ולהפסיד אלא החלש יאמר גיבור אני ומכאן ואילך יישמר יותר ויותר ויזכה לרוב השכר הצפוי לשומרי הטהרה.

ה' יתן לכם את הכוחות לעמוד במצווה יקרה זו ולהתמיד בשמירת התנהגות שבין איש לאשתו בימי נידתה

בנימין שמואלי

משעה שהאישה נעשית נדה ועד לאחר שטבלה, אסורים הבעל והאישה בחיי אישות ובכל קרבה גופנית של חיבה כגון חיבוק נישוק ואפילו נגיעה זה בזה.

כמו כן אסור לבעל ולאשה לישון על מיטה אחת אלא ישנו במיטות נפרדות שאינם נוגעות זה בזה.

כשם שקבעו חכמים סייגי הרחקה בדינים שונים, כגון איסור מוקצה בשבת, כך קבעו גם כאן מספר הרחקות בין בני הזוג שתכליתן להזכיר להם את מצבם המיוחד כדי שיתרחקו מאיסור. ראוי על כן שבני הזוג ישמרו על אוירה הולמת ביניהם לפי רוח מגמת ההרחקות מבין ההרחקות יש לציין במיוחד כי אסור להם לשכב באותה מיטה ומטותיהם יהיו מרוחקות מעט זו מזו. אסור לבעל להסתכל במקומות צנועים שבגוף האישה, ועל כן תקפיד האישה באופן מיוחד על לבוש צנוע בפני בעלה ביום ובלילה.

שאר ההרחקות הן:

1. לא ישבו קרוב זה לזה, במושב אחד, באופן שיגעו האחד בשני.

2. לא יגעו אחד בשני באמצעות חפץ כל שהוא, לא יושיטו חפץ מיד ליד ואף לא יזרקוהו זה לזה.

3. לא ישבו יחד על ספה קפיצית ועל כל מושב אחר בו ניתן להרגיש את תנודות בן הזוג כגון ספסל העלול להתנדנד אלא אם כן יושב אדם ביניהם.

4. האישה לא תציע את מטת הבעל בנוכחתו.

5. האישה לא תשכב על מיטתו הקבועה של הבעל בנוכחותו. הבעל לא ישכב ולא ישב על מטת אשתו גם שלא בנוכחותה, ואף לא ישתמש בכרים ובכסתות שלה.

6. האישה לא תיצוק לבעלה מים לרחיצת פניו, ידיו ורגליו ואף לא תגיש לו מים וכלים לרחיצה.

7. בשעת האוכל יניחו על השולחן ביניהם, סימן הכר מוסכם (ואפשר להניחו מבלי שאיש ירגיש בכך) כגון מאפרה, כד פרחים וכיו"ב או ישנו את מקום ישיבתם.

8. כשאחד מגיש מאכל או מוזג משקה לבן זוגו יעשה זאת על ידי שינוי, ביד שמאל וכו' או יעשה זאת שלא בנוכחות בן הזוג.

9. לא יאכלו מצלחת משותפת. הבעל אוכל שיירי אוכל או שתיה שהותירה אשתו רק לאחר שהעבירם לכלי אחר או אם אוכלם שלא בפניה.

בשעת מחלה וכיו"ב, בשעה שהאחד זקוק לעזרת השני וקשה להם לנהוג כפי האמור לעיל –ישאלו רב כיצד לנהוג