אמונה

לימודים אקדמיים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני מכוון בעז"ה ללמוד באוניברסיטת בר אילן את מקצוע מדעי המוח. מקצוע שכולל הרבה מתמטיקה, פיזיקה, פסיכולוגיה ומדעים לא פשוטים בקיצור. רציתי לשאול האם הדבר מהווה דרך נכונה שכן אולי אדם צריך רק ללמוד על מנת לפרנס ועל זה נאמר אין עניות באה מן האומנות ולא להאריך בלימודיו לצורך ידע וחקרנות במקום לנצל את זמנו ללימוד תורה. כלומר, אולי אני בעצם מכוון לתואר קשה שיבזבז לי המון זמן שיכולתי להשקיע בלימוד תורה. יש להוסיף, שמדעי ההתנהגות, המוח, פסיכולוגיה וכו´ זה הנושא האהוב עליי בעולם, וכבר לפני הצבא חסכתי שקל לשקל כדי ללמוד תחום שקשור בנושא (NLP). תודה מראש! ערן

תשובה

שלום וברכה

א. נראה לי שלימודי תואר הזויים ככל שיהיו מסייעים לפרנסה ומשכך הינם מותרים. אם כי בוודאי אם ניתן לקבל תואר בלימוד תורה, בוודאי שאין ללמוד דברים אחרים.

ב. לא הבנתי למה לא תלמד תואר על מדעי ההתנהגות שיסייע לך באמת לפרנסה.

בהצלחה,