שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי חזרה בתשובה ובגדים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לפני כשנה התחזקתי בצניעות והפסקתי ללכת עם מכנסיים וחולצות קצרות ולגבי שבת ותפילות ועוד הייתי עושה זאת גם כשהייתי עם מכנסיים באהבה.התחזקתי באמת מאהבה ואמונה אבל תמיד יש לי איזושהי התלבטות לגבי זה כשאני מהרהרת עם עצמי האם הלבוש זה מה שקובע? האם כשהייתי עם מכנסיים הייתי פחות כי אמונה חזקה ומעשים תמיד היו. אני מרגישה לפעמים שאדם צריך להיות באמונה חזקה בבורא עולם ולהבין שהכול ממנו והוא עושה ומנחה והוא הכול אבל יש לי מין התלבטות בזמן האחרון שהלבוש הוא קובע. שאלתי האם יש איסור מהתורה לא ללבוש מכנסיים, או שאפשר מכנסיים וחולצות בצניעות גם?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתחזק ולהתקרב לבורא עולם מתוך רצון ואהבת ה'.

הליכה בצניעות אינה סממן חיצוני של השתייכות למגזר או תנעוה כלשהיא . ההליכה בצניעות היא חובה גמורה מחוקות ה' לעמו ישראל שבנות ישראל ילכו בצניעות.

הסכמת הפוסקים שהליכה במכנס יש בה משום חוסר צניעות וחובה על אישה ללכת עם חצאית.

אשמח לסיי לך עוד.