אמונה

איך מתגברים על כעס?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום!  שמעתי הרצאה של כבוד הרב על כעסים ועל כך שלפעמים מי שפוגע בי הוא מקל בידי הקב"ה אבל גם מצד שני לא להיות כאסקופה נדרסת. מתי עליי כן להגן על עצמי? יש לי אחראית בעבודתי שמאוד מקשה עליי זה שנים האם עליי לספוג את כל העלבונות והקשיים שהיא גורמת לי או אולי לחשוב לעבור מקום עבודה למרות שזה לא מבטיח לי שלא יהיו לי קשיים במקום אחר ואולי אצטרך לשנות מקום מגורים. מה לעשות? בתודה

תשובה

שלום וברכה

כל המדובר שצריכים להאמין שכל הפגיעות הם כמקל של בורא עולם, מדובר רק על העבר, זאת אומרת כאשר כבר נפגעת הרי שהפגיעה היתה מאת ה', אבל אם מדובר על "להבא" בוודאי שעלינו לעשות כל השתדלות סבירה, כדי להימנע מפגיעות וזה ברור.

בקשר לעבודה, המומלץ ביותר לנסות ולמצוא עבודה אחרת ואז לעזוב את מקום העבודה הזה. מאחר ולפעמים עדיף להתבזות קצת בעבודה מאשר להימצא ללא פרנסה כל. אולם הכל לפי העניין, לפעמים הבזיונות קשים מידי ועדיף לעזוב אף ללא מציאת מקום עבודה חילופי.