אמונה

ביאור תהילים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

היי כבוד הרב יש לי שלוש שאלות: 1. שמתי לב שהרבה פעמים כשאני שומעת דברי תורה אני מרגישה מאין הרגשה של התרחבות הלב או משו שונה בנשימה . תחושבה מסויימת באזור הלב . האם יש בזה עניין? 2. בתפילה מעומק הלב הרבה פעמים בוכים ולפי איך שאני רואה את זה אפילו מתלוננים על כל מיני דברים (מבקשים שיהיה יותר טוב בכך וכך) . האם זה לא סותר את המצווה להיות בשמחה תמיד הרי אנחנו צריכים להיות אסירי תודה אז למה אנחנו באים ובוכים בתפילות וביקוש בקשות ? 3. לפני חצי שנה בערך הייתה תקופה שבה הייתי חולמת הרבה פעמים על תפילות . ממש הייתי שומעת לחשושים של תפילות . היה אפילו פעם שבחלום למדתי דברי קודש והרגשתי ממש התעלות. וכאשר קמתי ממש הרגשתי הרגשה אדירה שהייתה בחלום. האם זה רק חלום או שיש בזה עניין ? תודה רבה וישר כוח

תשובה

שלום וברכה

1. פסוק מפורש בתהילים תהלים פרק יט פסוק ח תּוֹרַת יְקֹוָק תְּמִימָה מְשִׁיבַת נָפֶשׁ עֵדוּת יְקֹוָק נֶאֱמָנָה מַחְכִּימַת פֶּתִי:

אמנם לא כל אחד מרגיש זאת אבל לב טהור ונקי מחטאים בוודאי ירגיש זאת. ככל הנראה, התורה שלך בדרגה גבוהה מאוד.

2. הבכי בא מקירבה לאלוקים והוא טוב וראוי.

3. מסתבר שיש בזה דבר אמת. נשמתך ככל הנראה בדרגה גבוהה מאוד ולכן את מחוברת כל כך לרוחניות. אשרייך ואשרי חלקך!

בהערכה רבה,