תפילה וברכות

בית המקדש ומשה רבנו עליו השלום

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! בשיעור שהיתי אמרו אם משה רבנו היה מתפלל עוד תפילה אחת הוא היה זוכה להיכנס לארץ ישראל האם הדבר נכון? הבנתי אחת הסיבות שהקב"ה לא הכניס את משה רבנו לארץ היא משום שאם הוא היה בנוה ת בית המקדש הוא לא היה חרב לעולם ואז כאשר עם ישראל חטאו העם היה חרב חס וחלילה האם זה נכון? הדבר נראה לי סוטר אחד את השני כי מצד אחד הוא לא נכנס משום הסיבה הנ"ל ומצד שני אם היה מתפלל עוד תפילה אחת היה זוכה להיכנס לארץ הקדושה אשמח אם כבוד הרב יול לישב לי את הענין תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

א. כך כתוב במדרש שאילו הוא היה מתפלל תפילה אחת נוספת היה ה' שומע את תפילתו ועל כן אמר לו בורא עולם אל תוסף דברי אלי עוד בדבר הזה.

ב. גם דבר זה נכון ואילו הוא היה באמת מתפלל היה נכנס לארץ הקודשה והקב"ה לא היה מחריב את בית המקדש ועל כן אמר הקב"ה למשה רבינו שלא יתפלל עוד כדי שלא יאלץ להכניס אותו לארץ הקודש.

בהצלחה,