נשים

האם נכון לעשות שינוי דרסטי כשחוזרים בתשובה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב, לפני יותר מחודש ב"ה חזרתי בתשובה ( אני מבית מסורתי) ובאמת אני מקפידה להתלבש בצניעות וללכת כמעט כל השבוע לשיעורי תורה שמאוד מחזקים אותי ב"ה ומכל מה שלמדתי שם על הצניעות, אני מבינה את המשמעות של הצניעות ורציתי לדעת אם זה בסדר שאני מתקדמת בשלבים ולא ישר ללבוש חצאיות ארוכות וגרביונים אלא שהכל יבוא לאט ובטוח וכמובן בהרגשה של שלמות. ועוד נושא קטן, בעוד חודש וחצי אני אמורה להשתחרר מהצבא בלי נדבר ואני רוצה לעסוק בהנדסת מחשבים וידוע לי כי המון גברים עוסקים במקצוע הזה האם יש איזשהו איסור לעסוק במקצוע? או עדיף לבדוק מקצועות אחרים? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יש לעשות הכל כל אחד לפי נפשו יש שנפשו של האדם יכולה לקבל על עצמה בבת אחת שינוי דרסטי ויש שצריכה את המעבר מדרגה לדרגה. אם את מרגישה כמו רובם של בעלי תשובה שבאמת קשה לך מאוד לעשות שינוי דרסטי ובמקרה של שינוי דרסטי זה יכול חלילה להפיל אותך, הרי בוודאי שיש לך ללכת מדרגה לדרגה ולהתקדם בעז"ה בצעד אחד צעד להתחזקות המוחלטת בצניעות בעז"ה.

אין איסור לעסוק במקצוע.