שאל את הרב - כללי

מחשבה שלילית גוברת על החיובית, מה לעשות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! קראתי באתר שכתבת שכאשר באה מחשבה רעה לא להילחם בה ולחשוב מחשבה חיובית אני עושה מה שכתבתה ולמרות זאות המחשבה השלילית גוברת על החיובית רציתי לשאול: (א) מה עלי לעשות? לפני כשלוש שנים אחת במחשבות הרעות שחשבתי באמת התגשמה אומרים שמחשבה יוצרת מציאות (ב)רציתי לשאול האם יש קשר בין הדברים? דבר נוסף שלא קשור לשאלות הנ"ל ) (ג) - אני הרבה חושב על העבר שלי בעיקר בזמן התפילה שקוראים תחנון אני מזכיר לעצמי דברים רעים שעשיתי וישנם דברים שאני לא מצליח למחול לעצמי מה עליי לעשות? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אינך חייב למחול לעצמך ודי בכך שה' כבר מחל לך על הכל. בשעת הוידוי מותר להתבונן בעבירות ולבקש את בסליחה ה'.

אין כל קשר בין מה שקרה לבין המחשבות שלך.

גם כאשר המחשבה הרעה מגיעה ומנסה לגבור על המחשבה החיובית אין לך להתרגש ועליך להמשיך ולחשוב מחשבות טובות ובעז"ה המשחבות הרעות ייעלמו.