תפילה וברכות

שאלה בנוגע לקריאת שמע בבוקר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול אני עובד לפעמים בוקר וקם מוקדם לקראת 6 ולפני שיוצא לעבודה קורא ברכות השחר ואמר שמע ישראל ויוצא לעבודה וחוזר בצהריים ומניח תפילין וקורא שוב קרית שמע ו18 וכו ..האם זה בסדר?? אני בבוקר לא מספיק להניח תפילין . שאלה 2: לפעמים אני עובד צהריים ואז קם ב 10-11 בבוקר ומניח תפילין ..אם אני יקום בבוקר בזמן של קריאת שמע ביום שאני עובד צהריים ישטוף פנים ויטול ידיים ואז יגיע שמע ישראל ויחזור לישון ואחכ יקום ויגיד ברכות שחא ויניח תפילין זה יהיה בסדר?? אני מנסה לישתפר והבנתי שזמן קריאת שמע מאוד חשוב ורוצה לעשות את זה תודההההההההההה

תשובה

שלום וברכה

באיזה שעה בצהריים אתה מניח תפילין ומתפלל עמידה?

זה יההי דבר גדול מאוד אם תקום ותקרא את שמע ותשוב לישון ותניח תפילין אחר כך. אתה תקיים את המצווה של קריאת שמע בזמנה כראוי.

אשריך! המשך להתחזק!.