חברה והשקפה

מדוע אלוקים שותק?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה אם מישהו יכול להסביר את שתיקת האלוהי-ם? לעם ישראל אין קשר ישיר עם האל כבר 2700 שנים מאז שנאמרו המילים האחרונות על ידי הנביאים "זיכרו תורת משה עבדי..." מאז דממה מוחלטת. מסתבר שבעיית שתיקת האל הייתה קיימת עוד בזמן דוד המלך ככתוב:" ב אֱלֹהִים בְּאָזְנֵינוּ שָׁמַעְנוּ אֲבוֹתֵינוּ סִפְּרוּ לָנוּ פֹּעַל פָּעַלְתָּ בִימֵיהֶם בִּימֵי קֶדֶם.. עוּרָה לָמָּה תִישַׁן אֲדֹנָי הָקִיצָה אַל תִּזְנַח לָנֶצַח.. זה הקושי הגדול ביותר שלי?מדוע ה´ ניתק מאיתנו מגע לחלוטין?

תשובה

שלום וברכה

הנבואה פסקה לפני 2400שנה לערך בתחילת בית שני. דוד המלך עצמו היה נביא ואף הדורות אחריו היו נביאים רבים.
הסיבה שנפסקה הנבואה היא מאחר ובניישראל לא שמעו לקול הנביאים והדבר היה חטא גדול מאוד כאשר הנביא בא לעם ישראל בשם ה' והם לו צייתו לו על כן היה עדיף שלא תהיה הנבואה כדי שהחטא יהיה קטן יותר.
ביטול הנבואה הוא אכן העונש הגדול ביותר של עם ישראל וכך כתב בספר אור החיים.

מ"מ ה' לא נעלם חלילה והקשא איתנו לא ניתק אם כי זה בדרגה נמוכה יותר מנבואה ובכל הדורות לא פסו צדיקים בעלי רוח הקודש בעם ישראל.