נשים

מסיבת רווקות בתשעת הימים -מה הדין?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, יש לי בעיה עם סוגייה מאוד קשה, יש לי ברוך ברוך ה תשע חברות ילדות שהן עד היום חברות ממש טובות שלי, ב8.8 כ´ באב אחת מהחברות בשעה טובה מתחתנת.לפני כמה שבועות ישבנו לסגור את התאריך של המסיבת רווקות וקבענו שהוא יהיה ב22 7 מבלי לדעת שזה ד´ באב. בדקנו בלוח לועזי לא עברי ובאמת שמתמימות סגרנו את התאריך, המסיבת רווקות מתרחשת בוילה וכמובן שזה עם מוסיקה והכל. השבוע הבנו שזה נופל בתשעה ימים של תשעה באב וכמובן שאת החומרה של זה אנחנו מבינות, חלקינו גם מתחזקות כבר כמה שנים וכמובן צמות בט באב אבל הבעיה שאין לנו אף וילה אחרת שפנויה לקבל אותנו בתאריך אחר, מועד החתונה מתקרבוהקנס לבטל את הוילה נורא יקר, השאלה שלי כבוד הרב היא עד כמה חמורה העבירה? מצד אחד זה באמת נקבע בתמימות זה למטרה טובה לשמח כלה לפני חופתה מצד שני אם נבטל זה רק יצער אותה ולא תהיה לה מסיבת רווקות כי אף מקום לא פנוי בקיץ.. ניסינו לעשות הכל באמת שהכל כדי להזיז את התאריך וזה לא אפשרי. האם זה ממש חמור לחגוג לה בכל זאת? אנחנו ממש במצוקה. אשמח לתשובה

תשובה

שלום לך

האמת שאין כל דרך להתיר את המסיבה בתשעת הימים ועוד במחולות וכו' אם גם הכלה שומרת מסורת היא בוודאי תבין את זה. אציע לבטל את הוילה ולנסות לעשות את זה לאחר תשעה באב בבית אחד מכם אם זה שייך או לעשות משהו בסגנון אחר במסעדה וכדו' אולי במסעדה {עסקית הסוגרת מוקדם} לאחר שהם סוגרים.

ה' יתן לכם את הדרך לעשות את זה בקלות ומתוך הבנה ושמחה בסייעתא דשמיא.