חברה והשקפה

עד כמה קשה החוויה שאדם עובר בגיהנום?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אפשר בבקשה הסבר מה קורה בדיוק בגיהנם והאם עדיף 12 חודשים בגהנום מאשר להתגלגל שוב? (לדעתי זה כתוב בזוהר אבל לא בטוח קראתי שכתוב שבכל מקרה לא לבקש להתגלגל אלא עדיף גהנום. את מו שואלים אם הוא רוצה להתגלגל או לגיהנום ואת מי לא? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אינני מתעסק בדברים אלו. מה לנו לחשוב כמה קשה הגיהנום דבר המביא לעצבות. די במה שאמרו חכמים שאש הגיהנום שורפת פי שישים מהאש של העולם הזה. העיקר מה שצריך להתבונן נוא בטוב ה' עד כמה שאנחנו יכולים  לסגל לעצמינו מצוות ומעשים טובים ובהם נזכה לשכר טוב שכל הנאות העולם הזה אינם שווים לרגע אחד של תענוג לגן עדן. כמו כן נתבונן שכל צער קטן בעולם הזה מכפר על הרבה יסורי גיהנום וכל זה מטוב ה' לעמו ישראל ומרצונו להיטיב איתנו ולתת לנו שכר רב הצפון לצדיקים לעולם הבא.