שאל את הרב - כללי

קדושתו של יוסף הצדיק ביחס אלינו

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מאוד נהנה לקרוא את התשובות של הרב במגוון נושאים. גם הפעם התשובה היתה מצויינת, ממש רחמים על היהודי הזה. אולם נדהמתי לקרוא על ההשואה ליוסף הצדיק,כידוע מספרים קדושים,שיוסף נקרא צדיק יסוד עולם,שמעולם לא פגם בברית וזה שיצא ש´ז מציפורני ידיו היה באונס לא שהוא הוציא בעצמו ח´ו.וגם מציפוני ידיו זה ודאי לא כפשוטו,כידוע שש´ז לא יוצאת מהציפורנים. ואצל החייל הבנתי שהוא בעצמו עשה זאת,כי אם זה באונס אז ודאי שאנוס הוא ולא צריך להשוותו ליוסף הצדיק, עם כל רחמנו אליו. לא כדאי לגמד את קדושתו של יוסף הצדיק,כי אין לנו בכלל הבנה מה זה צדיק יסוד עולם. בכל אופן רוצה אני לחזק ידכם בעזרה ליהודים המחפשים מענה לשאלותהם החשובות.שיהיו בשורות טובות. אליהו הלוי.

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שאין להשוות באמת את יוסף הצדיק לאף אחד מאיתנו אולם ניתן לללמוד ממנו שאף אם חוטאים בחטא כל שהוא עקב הניסיון הקשה עדיין נחשבים כצדיקים גמורים. אף הניסיון בעצמו הוא עצום וקשה ואם כי בוודאי רחוקה הבנתינו מעניין יוסף כרחוק מזרח ממערב ויותר מ"מ מותר לנו להשתמש בזה על פי הפשט הפשוט.