שבת

הנחת חלות לפני שבת על השולחן

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

קראתי באתרכם כי אין להניח על שולחן שבת חלות לפני הצורך כי הדבר מרמז מנהג עכו"ם אבקש הסבר כיצד לנהוג האם לפני כניסת השבת ניתן להניח על השולחן חלות (המכוסות במפה) לארוחת הערב? האם אחרי ארוחת הערב ניתן להכין את השולחן ולהכין חלות לארוחת הבוקר למחרת? במידה ולא כיצד עלי לנהוג בברכה.

תשובה

שלום וברכה

מצווה להניח ביום שישי חלות לכבוד שבת אבל לאחר סעודת הערב אין להניח את החלות עד למחרת בבוקר.