תורה ומדע

מהו הבוזון של היגס?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מה זאת אומרת הבוזון של היגס או בשמו החדש "החלקיק האלוהי"? זה לא ישנה את האמונה או אי האמונה שלי (כי אני שואל מה קדם לאותו חלקיק או מה יצר אותו´ אבל בכל זאת

תשובה

לכבוד השואל,

לפי מה שהבנתי, הענין הוא מציאת חלקיק שהוא יותר בסיסי לכל שאר החלקיקים שנוצרים ממנו, ואין זה סותר להשקפת התורה אלא אדרבה מציאות כזו היתה כבר מקובל לחכמים, עיין הסבר הענין בפירוש הרמב"ן על התורה לבראשית א-א בענין ה"היולי".

בברכה,

רב נחום