שאל את הרב - כללי

חידוש בגדים בשלושת השבועות ועוד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

א. מה פרוש ´המשתמש בעבוטו של עני´ ב. אם קניתי בגדים לפני 3השבועות ולא חידשתי האם מותר לחדש ב3השבועות? ג. למה בפרשת הנשיאים בספר במדבר מוזכרים 12 פעמים מה הביא כל נשיא שבט, הרי כותב 12 פעמים אותו דבר, למה לא נכתב את מה שהביאו ונאמר על כולם ויביאו .. את.. ובנוסף יש אח"כ סיכום של כל הקורבנות, אנחנו יכולים לספור לבד, למה מוזכר גם הסיכום. ד. האם מותר לשדך בין זוג לשם נישואין כאשר הבחור והבחורה חילוניים והמשדך בעצם גורם להם לחטוא. חוסר שמירת נגיעה וכו תודה כבוד הרב וישר כוח.

תשובה

שלום וברכה

א. משכון של עני.

ב. ראוי לחדש בשבת. כעת עדיין לא התחילו שלושת השבועות ועל כן נכון וראוי לחדש הכל לפני שבת.

ג. כל נשיא וסודו וכל נשיא ועניינו. נשיא יהודה הביא את קרבנותיו על פי שורש נשמתו ולפי הכוונות העמוקות שהיו לו ונשיא ישכר הביא את אותם קרבנות אבל במחינה אחרת ובעומק אחר ובכוונה אחרת המתאימה לכוונות אחרות ולסודות עמוקים אחרים.

ד. האחרונים נטו להתיר בזה מכמה וכמה סיבות.