תפילה וברכות

פסיעות בתפילת שחרית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלו´ כבוד הרב, בקשר לתפילת שמונה עשרה: מתי פוסעים שלושה צעדים אחורה ומתי קדימה? אותי לימדו ככה: כשאומרים "ה´ שפתי תפתח" הולכים 3 אחורה אח"כ משתחווים ולאחר מכן תוך כדי אמירת "ופי יגיד תהילתך" הולכים 3 צעדים אחורה. האם זה נכון לנהוג ככה? אם לא מהי הצורה הנכונה?

תשובה

שלום וברכה

לפני אמירת ה' שפתי תפתח... פוסעים אחורה 3 פסיעות בכדי לפסוע קדימה 3 פסיעות לקראת תפילת שמונה עשרה.

אחרי שעומדים במקום התפילה מתחילים: ה' שפתי תפתח... וכו'.

בהצלחה - מנשה ישראל