תפילה וברכות

חנוכת בית ומזוזות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב שאלתי היא לגבי הנוסח המלא של החיד"א לחנוכת הבית, הייתי רוצה לקרוא אותה בעצמי, האם ניתן כאישה? האם ניתן לקצר בנוסח?(היות וזה 112 עמודים), האם ניתן להעביר את המזוזות מהבית הישן לחדש (ולפני כן כמובן לשלוח אותן לבדיקה) ? כלומר, שהבית הישן יהיה ללא מזוזות עבור הקונה והוא יצטרך לדאוג לכך? תודה רבה והשם יברך את כל פועלי ארגון הידברות על מלאכת הקודש שאתם עושים.

תשובה

לכבוד השואלת,

מותרת אשה לומר את הנוסח.

מותר לקצר .

 אסור להוריד את המזוזות כאשר עוברים דירה אל א אם חוששים שהדיירים החדשים יזלזלו במזווזת. כמו כן אם אינם רוצים לשלם עבור המזוזות מותר להוריד את המזווזת.