אמונה

הכנסת אורחים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,ושבוע טוב! מצוות הכנסת אורחים ידועה לי וחשובה מאוד, הבעיה שלי למעשה מתחילה בגלל בת השכנים שנוהגת לבקר אצלנו והיא נשואה וכרגע גרה אצל אמא שלה ,שהיא שכנה שלי שגרה קומה מעליי, אני ובני משפחתי(אני גרה אצל ההורים) נוהגים לקבל יפה כל אורח אבל הבעיה מתחילה כאשר אותה בת של השכנה מגיעה אלינו, יושבת איתנו ונוהגת בעיקר לקטר ולהתלונן על החיים ולעיתים גם מרכלת על אנשים אחרים ומשתפת אותנו בצרות שגורמים לה אנשים אחרים אותם היא גם נוהגת לקלל ובאמת לא נעים לי בכלל לקבל אותה לביתי כי היא לא אדם שמכניס שמחה ובשורות טובות אליי הביתה אלא היא מכניסה בעיקר מירמור וגישה תוקפנית/ לוחמנית ,כמובן שברור לי שאם העיר לה על כך אקבל צעקות וגישה תוקפנית גם מצד אמא שלה שהיא שכנה שלי והיא גם בקשר טוב עם אמא שלי , לא מדובר באנשים נוחים שבאים בשלום והם ממש לא מסוגלים לקבל ביקורת כי הם מונעים מרגשי נחיתות וחבל כי זה מקשה עליי ואין לי מושג מה לעשות בפעם הבאה שאני "יזכה" לביקור מהם, האם לקום וללכת? או להישאר ולארח להם חברה בכל זאת? תודה רבה מראש וכל טוב!

תשובה

שלום רב!

כדאי למצוא ולהמציא איזה עיסוק צדדי מחוץ לבית או בתוך הבית, וכל פעם שהיא מבקרת אצלך, תקבלי אותה יפה לכמה דקות, ותכבדי אותה היטב, ואחר כך תגידי שאת מצטערת מאוד, כי את חייבת ללכת לטפל באותו הדבר [שהכנת מראש], או שמישהי מחכה לטלפון ממך, ותגשי לטלפון להתקשר למישהי וכו', וכל מיני תירוצים מהסוג הזה, והרי הכלל בתורה היא שמותר לשנות מפני השלום, וכל פעם תתני לה כמה דקות בלבד.

הצלחה וברכה,

יעקב משה