נשים

האם מותר לעשות איפור קבוע? לקעקוע

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי שירה אני בחורה דתייה ויש לי שאלה שאני מאוד אשמח לתשובה חיובית:) אני רוצה מאוד לעשות קעקוע אבל אני יודעת שאסור לפי התורה אבל יש דרך חדשה לעשות וזה מאיפור קבוע האיפור הקבוע לא חודר את האור כמו קעקוע רגיל והוא גם מותר לבחורות דתיות כדי לעשות גבות שפתיים וכל מה שהוא איפור...לכן אני רוצה לעשות קעקוע מהאיפור הקבוע ואשמח מאוד לדעת אם זה מותר ?!?!? תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

מספר טהרת הבית חלק שלישי להרב עובדיה יוסף ז"ל:

"ואף שלהלכה נראה לאסור אפילו כתובת קעקע שאינה שם עבודת כוכבים ואינה אותיות בכלל, מכל מקום לעניין איפור קבוע יש עוד טעם להקל בזה, מפני שאינו קבוע כל כך, שהרי אחר כמה שנים הולך הרישום ונעלם, מפני שאינו נרשם עמוק בבשר האדם אלא רק תחת שכבת העור הראשונה, ובאופן כזה יש מקום להקל. ולכן כתב מרן שליט"א שאחרי שעיין היטב בכל דברי הפוסקים בנושא זה, נראה לו שאף אשה העושה איפור כזה לצורך נוי ויופי, יש לה על מה שתסמוך ואינה עושה איסור, ואם עושה כן לצורך כיסוי וטשטוש צלקת או להשלים צורת שיער בגבות, יש להקל בזה אף לכתחילה."

הרי שרק התיר הרב משום ש"יש לה על מה לסמוך", ואינו מותר לכתחילה אלא כאשר הדבר נעשה לצורך מניעת כיעור.

כאשר אין צורך מצד מניעת כיעור, אין בהיתר זה מספיק לסמוך עליו נגד האיסור מן התורה של כתובת קעקע כדי לעשות ממנו קעקע.

בברכה,

רב נחום