נשים

טומאה וטהרה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הסברתי שאחת הסיבות לטבילת אישה,כי היהדות מתרחקת מכל מה שקשור למוות,ואצל האשה היה תהליך של איבוד פוטנציאל של חיים. נשאלתי למה גבר לא צריך לעבור תהליך דומה אחרי שהוא מאבד גם?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ותהליך המוות של הזרע לא התרחש בגופו ממש אלא לאחר הפליטה של הזרע החי הוא מת מעצמו אין בזה את חומרת הנידה לעומת זאת הנידה בכל חודש יש הפרשה של רירית וביצית שכביכול מתה.

חשוב לציין באופן עקרוני שמצוות התורה הינם עמוקים ורחבים מיני ים ואין טעם זה או טעם זה  עיקרי כך שאף אם לא נדע את ההבדל בין שני המקרים נדע שיש לכל דבר טעמים רבים נוספים ועמוקים לכל דבר ודבר.